Aplikasi #2 | Tesco Online Untuk iOS

Mommy Irra dah register Tesco Online sejak 07/07/2014. Tapi belum try beli online sebab Tesco dekat aje dengan rumah. Berjalan-jalan di Tesco merupakan aktiviti wajib hujung minggu. Boring gila kalau tak keluar. Dah la weekdays kami terperuk di rumah sahaja. 

Apa pon mommy Irra nak bagitahu langkah-langkah untuk register Tesco Online ni.

1. Install aplikasi Tesco Online Malaysia di App Store

2. Open aplikasi Tesco Online Malaysia dan akan keluar page seperti di bawah.


3. Kemudian akan keluar Homepage seperti di bawah. Klik di sini untuk ke menu utama.


4. Klik My Account


5. Paparan "Not logged in" akan keluar. Pengguna yang telah mendaftar boleh terus Login. Pengguna yang belum mendaftar perlu klik Register with Tesco.


6. Untuk mendaftar, masukkan E-mail dan Password kemudian klik Register with Tesco.


8. Seterusnya isi Address details. Tidak semua tempat ada penghantaran. Setelah mengisi, klik Confirm Address.

9. Isi Contact details dan klik Continue Registration.

10. Isi Personal details dan klik Continue.

11. Isi Clubcard number dan bersetuju dengan Terms and Conditions of Use. Klik Yes, Register me.

12. Keluar pop up seperti di bawah dan klik OK.

13. Siap! Jom online shopping with Tesco!

9 comments:

  1. dah pernah beli tak ira? ok tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Baru register seminggu. Nak try. Tapi klu x keluar rumah, kami anak beranak dok rumah xg mana la...wuwuwu...tapi akan try jugak la.. Dia ada sedia slot yg free tuk penghantaran siap ngan berapa kos penghantaran..paling mahal pon rm10 je...

      Delete
    2. tulah... tgk org lain buat review kat blog mcm bestnya... nak try jugak huhu... mlsnya nak keluar... tp klu bab memontelkan badan mmg nilah caranya.. online je.. hehe :d

      Delete
  2. Waa.. Tesco pun ada online.. hebat.. hebat.. haha *gosok gigi*

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh buat delivery yang best tu :)

      Delete
  3. Dh senang kan sekaran x perlu nk berpanas cari parking nk sorong troli semua hpjust order depan pc je :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Jimat habis baju2, alat solek...dok golek2 atas katil je order barang.. :-)

      Delete
  4. hahaha puas hati.. shopping pon siap delivery kan.. rasanya skarang ni semua benda dah main delivery2.. tinggal makanan yg bukan fast food je kot.. :p

    ReplyDelete