Aplikasi #1 | Blogger Untuk iOS


Dunia di hujung jari. Kita boleh berblogging di mana-mana sahaja dan pada bila-bila masa janji ada internet. 


Mommy ingin kongsikan aplikasi Blogger untuk iPhone yang selalu Mommy gunakan untuk membuat posting tak kira masa dan tempat (sambil masak, waktu tidur). Mungkin dah ramai yang menggunakan aplikasi ini. Aplikasi ini sangat friendly dan sangat memudahkan kerja. Di bawah adalah antaramuka bagi aplikasi Blogger untuk iOS.


Dengan aplikasi ini Mommy boleh membuat posting, editing, membalas komen dan juga blogwalking.


Klik ikon Posts untuk melihat semua post yang baru di-draf dan post yang telah publish.



Jom berposting!


Klik ikon New Post. Isi title, content dan label.


Akhirnya kita boleh simpan post sebagai draf atau publish terus.


Apabila post berjaya publish, akan keluar pop up seperti di bawah. Boleh la share ke Google+ atau show in Safari (browser).



Mudah sangat kan. :D 
Mommy boleh berblogging walau dalam apa jua posisi.
*sambil breastfeed Anis Insyirah pon boleh berblogging :P

Ada jugak yg kurang dengan apps ni, nak Link teks/gambar tak boleh.
So, lepas save as draft, bila-bila free pergi update kat PC.

Jom tengok macam mana Mommy blogwalking pula :)


Klik ikon View Blog, akan terpapar blog irrayyan Journey.


Blog irrayyan.com daddyG dah set no mobile version, so boleh terus scroll down cari Bloglist.
Mommy boleh mulakan acara blogwalking dengan menziarahi rakan-rakan.


Blog sifoo wajib jenguk hari-hari. Mana tau ada tips berguna :D


Bagi blog yang memaparkan mobile version, Mommy perlu klik pada View web version. Baru lah kita dapat follow author dan view bloglist mereka.


Melalui web version ini barulah Mommy boleh menambah kenalan dengan melawat rakan kpd rakan-rakan bloglist.




Happy blogging and blogwalking!!!

Salam ukhuwah 
dari
Mommy Irra

16 comments:

  1. Alahhh akak Jm x pakai iPhone huhuhu

    ReplyDelete
  2. Baru tau akan kewujudan aplikasi ni.. noobnye aku ni :-d

    Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H

    Jalan-jalan bw malam dari segmen blogwalking sis mia liana :)

    Jom Terjah : Buffet Ramadhan Casa Ombak (ˆ⌣ˆԅ)


    ReplyDelete
  3. wowww....iphone je kan...ermm...tak dapatlh nk guna... ;-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Android pon ada jugak. Cuma xtau la rupa sama x mcm ioS punya..

      Delete
  4. Mmg mudah & seronok berblogging kan.. thanks sharing.. :)

    ReplyDelete
  5. Blogwalking..datang dari Blog Mia..Senarai Blog saya number 80 dari bloglist yg dipostkan oleh MIa...selamat menyambut Ramadhan ;-)

    ReplyDelete
  6. Perghhhh waduh-waduh ini kalau otai-otai blogger baca boleh kena banned arzmoha.com :o
    Tak sampai tahap sifoo lagi. Rank Alexa pun baru 2k bukan 200 huhu
    Apapun terima kasih sudi review arzmoha.com
    terharu ;-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi melayan soalan macam2 pasal blog...

      Delete
  7. salam singgah. saya pun guna apps jugak. mudah nak create entri. ada ja idea, terus taip. hehe :D

    ReplyDelete